Tradiční smažený kapr

Suroviny: kapří filet, 100g strouhanky, 2 vejce, 50g hladké mouky, zelenina, česnek, sůl.

Postup: zajímavou škálu variací skýtá samotné ochucení rybího masa. Lze ho lehce očesnekovat a okořenit drceným kmínem. Docela jinou chuť bude mít ryba okořeněná muškátovým květem. Kapra jakož i jiné druhy ryb lze smažit poté, co se předtím marinovaly třeba v bylinkové esenci s olejem a tak podobně. Další zajímavou možností je doplnit strouhanku strouhaným parmazánem a podobně.
Samotné smažení je třeba regulovat s ohledem na velikost porcí. U větších kusů je nejvhodnější ze všech stran porce osmažit do zlatova a zvolna pak rybu dopékat na plechu v troubě při 90 stupních celsia.

Diskuze

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *