Kapří hranolky

Tradiční recept o kterém u každý slyšel, ale jen málokdo si ho doma vyzkoušel připravit. Jednoduchý, rychlý a chutný, tak jdeme na to.

Suroviny: kapří filet, pivo, sójová omáčka, sladká paprika, mletý zázvor, drcený kmín, česnek, sůl

Postup: kapří filet prokrájejte tak aby „neměl“ tenké kosti nebo si kupte již prořezaný kapří filet. Poté z něj nařežte stejnoměrné pásky – hranolky. V misce si připravte marinádu. Trochu vody, může být i pivo, tmavá sojová omáčka, sladká paprika, mletý zázvor, drcený kmín (toho dejte nevýraznější množství) a syrový nebo práškový česnek a sůl. Na půl kilogramu ryby přidejte ještě vrchovatou lžíci bramborového škrobu. V této marinádě promíchejte kousky ryby. Následně je pečte v troubě předehřáté na 215 stupňů na pečicím papíře asi 4 minuty.

Dobrou chuť!